rygg illustration

Naprapat

naprapat

behandling
med naprapat

Våra naprapater kan hjälpa dig med dina besvär, från diagnostisering och undersökning till behandling och förebyggande vård. Vi använder oss vanligtvis av akupressur, dry needling, akupunktur, stötvåg, TENS, mobilisering, manipulation och töj/stretch.

MAGNUS CARLSSON

LEGITIMERAD NAPRAPAT

Jag har lång idrottsmedicinsk kompetens och har varit verksam som naprapat i 20 år.

Jag arbetade med Hammarby Fotbolls herrlag mellan 1999-2007.

Jag har varit handledare på Naprapathögskolans elevklinik samt varit fyscoach för Svenska Fotbollsförbundets domare.

Även om idrottskador är ett stort intresse så behandlar jag även ryggskott, ischias, tennisarm, hälsenebesvär, hälsporre etc.

Ackrediterad i idrottsmedicin Steg II (Specialist idrottsmedicin).

Akupunktör enligt AKAB (medicinsk akupunktur) AKU I-II.

Avancerad dry-needle-utbildning.

RICHARD NORLING

NAPRAPAT

Jag har ett stort intresse för styrketräning och rörelse. Jag behandlar gärna besvär som stel nacke, nackspärr, ryggskott, tennisarmbåge och hälsporre. 

Jag har en bakgrund som innebandyspelare och styrketränar regelbundet. 

Utbildningar:

Naprapathögskolan 4 år

Dry Needling steg 1

Personlig tränare EQF steg 4

Naprapat

Bra att veta
Innan ditt besök

Avsätt tid

Det kan vara bra att komma fem- tio minuter före bokad tid så du hinner komma ned i varv och göra kroppen redo för behandling. Se gärna till att ha gott om tid efter behandlingen också så du inte behöver stressa iväg direkt.

Informera oss

Om du tar mediciner, har någon sjukdom eller är gravid är det viktigt att att du berättar detta då det kan vara avgörande för vilken sorts behandling du får.

Antal behandlingar

Vid akuta besvär tar det oftast tre – fem behandlingar innan kroppen är återställd. Ibland krävs det fler besök för att kroppen ska läka. Vid långvariga problem kan det ta mer än fem behandlingar innan kroppen fungerar optimalt.

Vanliga reaktioner

Efter en behandling kan du känna trötthet, ömhet/stelhet, frossa/svettningar, huvudvärk, feberkänsla/feber, lätt yrsel, illamånde och träningsvärk.

Ledmanipulation

Under en ledmanipulation sker en snabb töjning av en inskränkt led som återställer funktionen i leden. Det kan kännas lite obehagligt men är en mycket effektiv behandlingsmetod.

GDPR- General Data Protection Regulation

För naprapater och andra legitimerade vårdgivare gäller patientdatalagen och dess regler för behandling av personuppgifter och journaler i första hand. Personuppgifter som samlas in används därför till att kunna utföra behandling och föra journal enligt lag. Dina personuppgifter och journaler sparas i ett säker journalsystem. Som legitimerad vårdpersonal har naprapater även tystnadsplikt, vilket innebär att information om dig aldrig lämnas till andra utan ditt samtycke.

Behandlingsmetoder

Vi använder oss vanligtvis av akupressur, dry needling, akupunktur, stötvåg, TENS, mobilisering, manipulation, töj/stretch.

Behöver du rådgivning?

Det kan vara svårt att veta exakt vad man behöver hjälp med. Oavsett fundering så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Fyll i formuläret och tala om vad du har för besvär så kommer en av våra kunniga att kontakta dig.