NAPRAPAT

magnus@ufit.se

070-848 55 01

MAGNUS CARLSSON

LEGITIMERAD NAPRAPAT

 

Jag har lång idrottsmedicinsk kompetens och har varit verksam som naprapat i

20 år. Jag arbetade med Hammarby Fotbolls herrlag mellan 1999-2007.

Jag har varit handledare på Naprapathögskolans elevklinik samt varit fyscoach för Svenska Fotbollsförbundets domare.

 

Även om idrottskador är ett stort intresse så behandlar jag även ryggskott, ischias, tennisarm, hälsenebesvär, hälsporre etc.  

 

 

Legitimerad Naprapat

Ackrediterad i idrottsmedicin Steg II (Specialist idrottsmedicin).

Akupunktör enligt AKAB (medicinsk akupunktur) AKU I-II.

Avancerad dry-needle-utbildning.

Bra att veta inför en behandling

Avsätt tid

Det kan vara bra att komma fem- tio minuter före bokad tid så du hinner komma ned i varv och göra kroppen redo för behandling. Se gärna till att ha gott om tid efter behandlingen också så du inte behöver stressa iväg direkt.

 

 

Informera oss

Om du tar mediciner, har någon sjukdom eller är gravid är det viktigt att att du berättar detta då det kan vara avgörande för vilken sorts behandling du får.

 

 

Antal behandlingar

Vid akuta besvär tar det oftast tre - fem behandlingar innan kroppen är återställd. Ibland krävs det fler besök för att kroppen ska läka. Vid långvariga problem kan det ta mer än fem behandlingar innan kroppen fungerar optimalt.

 

 

Vanliga reaktioner

Efter en behandling kan du känna trötthet, ömhet/stelhet, frossa/svettningar, huvudvärk, feberkänsla/feber, lätt yrsel, illamånde och träningsvärk.

 

 

Ledmanipulation

Under en ledmanipulation sker en snabb töjning av en inskränkt led som återställer funktionen i leden. Det kan kännas lite obehagligt men är en mycket effektiv behandlingsmetod.

 

 

GDPR- General Data Protection Regulation

För naprapater och andra legitimerade vårdgivare gäller patientdatalagen och dess regler för behandling av personuppgifter och journaler i första hand. Personuppgifter som samlas in används därför till att kunna utföra behandling och föra journal enligt lag. Dina personuppgifter och journaler sparas i ett säker journalsystem. Som legitimerad vårdpersonal har naprapater även tystnadsplikt, vilket innebär att information om dig aldrig lämnas till andra utan ditt samtycke.

 

 

Behandlingsmetoder

Vi använder oss vanligtvis av akupressur, dry needling, akupunktur, stötvåg, TENS, mobilisering, manipulation, töj/stretch.

 

 

 

Öppettider reception:


Måndag  12-13 & 17-18

Tisdag    12-13

Onsdag  12-1312-

Torsdag  12-13

Fredag    12-13 

'); fbq('track', 'PageView'); })();